Voor grafisch vormgevers

Wanneer een ontwerp gemaakt wordt, zijn er diverse punten waarop tijd en geld kunnen worden bespaard. Conversions kan hierbij helpen (zie ook onze aanleverspecificaties).

Algemeen

 • Plotten: Onder plotten verstaan we het uitsnijden van teksten en/of logo's uit zelfklevend vinyl. Dit kan uitsluitend aan de hand van vectorbestanden. De snijplotter volgt de vectoren in het ontwerp, maar herkent bijvoorbeeld geen lijndiktes (strokes).
  Maak je in het ontwerp gebruik van lijndiktes? Zet deze dan om naar contouren via Object > Uitbreiden (Object > Expand). Hetzelfde geldt voor tekst. We hebben een groot assortiment aan lettertypes beschikbaar, maar om te garanderen dat het ontwerp blijft zoals door u bedoeld, dienen teksten ook omgezet te worden naar contouren via bovenstaande methode.
 • Printen: Wanneer er sprake is van kleurverlopen, foto's of andere pixel-afbeeldingen kunnen uw ontwerpen worden uitgedraaid op onze grootformaatprinter. Ook hierbij adviseren wij u om lettertypes en lijndiktes om te zetten naar contouren

Autobelettering

Allereerst kunt u bij ons digitale vector-tekeningen (Adobe Illustrator) van het te beletteren voertuig opvragen. Deze tekeningen zijn voorzien van schaalvermelding, waardoor u exact inziet hoeveel ruimte beschikbaar is voor het ontwerp. Geef bij het opvragen van de tekeningen goed aan om welk merk, type, uitvoering en bouwjaar voertuig het gaat (denk hierbij onder andere aan verlengde / verhoogde modellen, aantal deuren, schuifdeuren met of zonder raam, achterkant met deuren of laadklep, enzovoorts). Houd tijdens het ontwerpen rekening met beide zijden van het voertuig; soms komt een ontwerp heel anders uit omdat het voertuig bijvoorbeeld aan één kant een schuifdeur met raam heeft.

Banieren en Vlaggen

Voor het opmaken van banieren en vlaggen kunnen de standaardafmetingen worden aangehouden, zoals deze op onze website staan vermeld in de productgroep banieren en de productgroep vlaggen. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met extra marge, snijtekens, bleed of afloop.

Gevelreclame

Gebruik als ondergrond voor het ontwerp een bouwtekening met maatvoering of een (zo recht mogelijke) foto van de gevel. Deze foto kan op schaal worden gezet aan de hand van bijvoorbeeld de afmeting van een deur of raam.

Facturatie

Geef bij het plaatsen van een order duidelijk aan of de factuur verstuurd moet worden naar de grafisch ontwerper/vormgever, of aan de eindklant.

Aanleveren

Als u een ontwerp aanlevert, doet u onze medewerkers een groot plezier door rekening te houden met de volgende opmerkingen. Zo kunnen wij een vlotte, soepele afhandeling en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct garanderen.

Vectorbestanden

 • Aanleveren als Adobe Illustrator .AI, .EPS of .PDF
 • Gebruikte tekst omzetten naar contouren (Object > Uitbreiden / Expand)
 • Gebruikte afbeeldingen indien mogelijk los meesturen (zie opmaakspecificaties afbeeldingen)
 • Bestand opslaan als Illustrator versie CS tot en met CS5 (CS6-bestanden kunnen compatibiliteitsproblemen opleveren)
 • Een pixel-afbeelding blijft een pixel-afbeelding, ook als deze in Adobe Illustrator wordt opgeslagen. Zorg dus dat, wanneer een ontwerp uitgesneden moet worden, deze opgebouwd is uit vectoren.
 • Gebruikt u AutoCAD? Graag exporteren naar EPS of PDF om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

Opmaakspecificaties afbeeldingen

 • Sla afbeeldingen op als hoge kwaliteit .JPG (zo min mogelijk compressie). Het gebruik van .TIFF of .BMP-bestanden is verouderd, en weegt kwalitatief niet op tegen de overbodig grote bestandsformaten die dit oplevert.
 • Beelden indien mogelijk opmaken op schaal 1:1 op 100 DPI. Hanteert u een andere schaal? Vermeld deze dan bij het aanleveren.
 • Resoluties van boven de 200 DPI op schaal 1:1 zijn gebruikelijk voor drukwerk, maar voor signing niet noodzakelijk. Maak uw bestanden dus niet overbodig groot.
 • Maakt u een ontwerp op schaal? Houd er dan rekening mee dat u de resolutie met de schaal mee verhoogt (100 DPI op 1:1 wordt 200 DPI op schaal 1:2, 500 DPI op schaal 1:5, enzovoorts)
 • Geef voor de zekerheid duidelijk aan hoe groot de afbeelding dient te worden in millimeters of centimeters.

Bestanden kleiner dan 5 MB kunnen gemaild worden naar info@conversions.nl. Bestanden tussen de 5 MB en 2 GB kunnen via wetransfer.com worden verstuurd naar info@conversions.nl

Locatie Vlissingen:
Gildeweg 31
4383 NJ Vlissingen
Tel.: 0118-417170
Locatie Kruiningen:
Weihoek 5e/f
4416 PX Kruiningen
Tel.: 0113-340220
KvK nr: 54149398
BTW nr: NL85 92.038.B01
IBAN: NL82 RABO 0168 9098 20
BIC: RABONL2U
Copyright © 2014
Conversions Reclameproducten
Realisatie LMG strategie&creatie